Welcome To Our Website

Σκάκι

Home / Σκακιστικές Εκδηλώσεις του Κέντρου μας

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΛΙΤΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1997

Το ανεπίσημο τουρνουά πολύ γρήγορου σκακιού ( μπλιτς ) διεξήχθη κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης της D’ Class κι αποτέλεσε τον πρόδρομο των επίσημων πρωταθλημάτων που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια. Νικητής της συγκεκριμένης διοργάνωσης ήταν ο Μάριος Σελεβίστας. Πριν την έναρξη του τουρνουά, δύο ζεύγη μαθητών της συγκεκριμένης τάξης παρουσίασαν στους συμμαθητές τους δύο εκδοχές ( στην Αγγλική γλώσσα ) της κλασικής σκηνής από την ταινία ‘‘ Η έβδομη σφραγίδα’’ του Σουηδού σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέρκμαν, όπου ο Ιππότης Αντόνιους Μπλοκ παίζει σκάκι με το Χάρο.

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στα Σκακιστικά Πρωταθλήματα που διεξάγονται κατά καιρούς στο Κέντρο μας παίρνουν μέρος μαθητές και μαθήτριες μας που ασχολούνται με το σκάκι και τους αρέσει να παίζουν το κορυφαίο αυτό πνευματικό παιχνίδι. Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δύο ηλικιακές κατηγορίες: Στην πρώτη παίρνουν μέρος μαθητές το Δημοτικού (κατηγορία Παίδων) ενώ στη δεύτερη οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (κατηγορία Εφήβων). Ακολουθούν οι νικητές της κάθε διοργάνωσης.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΑΙΔΕΣ

ΕΦΗΒΟΙ

Α΄

17/11/2011

Γιαννάκας Παναγιώτης

Παπαδόπουλος Ευρυσθένης

Β΄

6-7/04/2013

Βασίλη Θεόδωρος

Γιαννάκας Παναγιώτης

Γ΄

20/03/2016

Παπαβασιλείου Χρήστος

Παραράς Αντώνιος

Δ΄

30/01/2018

Γοντσάρωβ
Γεώργιος

Παραράς Αντώνιος

Ε΄

30/01/2020

Σουκαριέ
Ζωρζ

Κώστας Γρηγόριος

ΣΤ΄

17/11/ 2021

Σουκαριέ
Αναστάσιος

Σουκαριέ Ζωρζ

Ζ'

30/01 & 04/02/2023

Σουκαριέ
Αναστάσιος

Σουκαριέ Ζωρζ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 13/05/2012

Δεχόμενος την πρόσκληση του Διευθυντή του Κέντρου μας Γεωργίου Βαβουλίδη, ο φιναλίστ του εσωτερικού πρωταθλήματος του Σ.Ο. Παγκρατίου και παλαιός μαθητής μας Σπύρος Τσαγκαρόπουλος επισκέφτηκε το Κέντρο μας για μια έκτακτη παρουσίαση. Κατά τη διάρκειά της, ο κ. Τσαγκαρόπουλος μίλησε στους γονείς και στους μαθητές που παραβρέθηκαν για τις βασικές αρχές του σκακιού, καθώς και για τακτικές και στρατηγικές ανάπτυξης που αφορούν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Στην παρουσίαση αυτή χρησιμοποιήθηκε ο διαδραστικός πίνακας του Κέντρου μας, ώστε να γίνουν καλύτερα κατανοητά τα λεγόμενα του προσκεκλημένου μας.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΚΑΚΙ Ε.Π.Α.Σ. «Ο ΑΡΔΗΤΤΟΣ»

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών φεστιβάλ του Μετς που διοργανώνει ετησίως ο Εξωραϊκός Πολιτιστικός κι Αθλητικός Σύλλογος «Ο Αρδηττός», το Κέντρο μας φιλοξενεί την τελική φάση του Ομαδικού Κυπέλλου Σκακιού με συμμετοχή ομάδων από την περιοχή του Μετς.
Ο ίδιος ο Διευθυντής του Κέντρου μας Γεώργιος Βαβουλίδης συμμετέχει στους αγώνες αυτούς ως επικεφαλής ομάδας, ενώ παράλληλα αθλοθετεί τα κύπελλα και τα μετάλλια των δύο φιναλίστ ομάδων.

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ 1968 – 2018
18 / 11 / 2018

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του, το Κέντρο μας διοργάνωσε επετειακό σκακιστικό τουρνουά Αντρών και Γυναικών, προσκαλώντας συνεργάτες, πελάτες και φίλους, ενώ φυσικά συμμετείχε και το προσωπικό μας. Μετά από ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, νικητής στην κατηγορία των Αντρών ήταν ο Διευθυντής μας Γεώργιος Βαβουλίδης, ενώ στην κατηγορία των Γυναικών επικράτησε η Ιωάννα Παπουτσάκη, εκπρόσωπος του Εκδοτικού Οίκου ARCHER EDITIONS. Μετά το τέλος της διοργάνωσης , το παλαιό στέλεχος του Κέντρου μας Ευλαμπία Ντούσια έκανε τις απονομές των επάθλων.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Από το Φεβρουάριο του 2022 ξεκίνησαν να διεξάγονται στο Κέντρο μας μαθήματα Σκακιού στα οποία χρησιμοποιείται και Αγγλική ορολογία, η οποία βοηθάει τους μαθητές να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους ικανότητες, ώστε να μπορούν στο μέλλον να διαβάζουν ξενόγλωσσα σκακιστικά βιβλία μ΄ευκολία και ν΄ανταποκρίνονται στις ανάγκες μιας διεθνούς διοργάνωσης.
Το τέλος του κάθε εκπαιδευτικού κύκλου ακολουθεί η διεξαγωγή ενός τουρνουά, κατά τη διάρκεια του οποίου οι σπουδαστές κάνουν πρακτική εφαρμογή των όσων έχουν μάθει. Κύπελλα, μετάλλια, βιβλία, υποτροφίες είναι μερικά από τα έπαθλα που δίνονται στους νικητές αυτών των τουρνουά. Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ότι οι νεαροί μας παίκτες περνάνε χρήσιμα και δημιουργικά το χρόνο τους, βελτιώνοντας τις γνώσεις και τις ικανότητές τους!
Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2023 το Κέντρο μας βραβεύτηκε με Αργυρό Βραβείο (Silver Award) για την χρήση του σκακιού στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στα βραβεία ELT Excellence Awards στην κατηγορία Creativity in Teaching Language Skills με το πρόγραμμα Chess in Foreign Language Education. Το συγκεκριμένο βραβείο παρέλαβαν ο Διευθυντής μας Γεώργιος Βαβουλίδης και Πρωταθλητής Σκακιού του Κέντρου μας Ζωρζ Σουκαριέ.